čtvrtek 8. listopadu 2018

HrOb

    Název článku může ve čtenářích evokovat zděšení, smutek, lítost a podobné termíny. Jsou ale tací, kterým se při přečtení tohoto slova rozzáří úsměv, naskočí husí kůže a okamžitě si představí běžecké tričko a propocené boty. Tato reakce se objeví (za předpokladu, že jedinec netrpí psychickou poruchou) pouze, pokud je nadpis chápán jako akronym, nikoliv jako obyčejné slovo.

    K jádru věci. O víkendu se konalo v Krkonoších mistrovství republiky v HoRském Orientačním Běhu. Tato akce spočívá ve dvou závodních dnech rozdělených do dvou etap s časovým limitem šesti a půl hodin na každý den.

    V sobotu byla k dispozici východní část Krkonoš (Myšleno od Herlíkovic, kde se nacházelo zázemí závodu.) a v neděli západní. Trať byla parádní a pečlivá konzultace organizátorů se samotným Krakonošem byla rozhodně znát. Proběhali jsme spoustu míst, okolo kterých jsme nesčetněkrát šli, běželi, nebo jeli na kole, ale nikdy nás nenapadlo jim věnovat pozornost.

    Závod jsme si užili. Už se tolik neztrácíme, ale ukázalo se, že naší hlavní disciplínou je pozávodní bavení soupeřů našimi unikátními postupy. Musím ale uznat, že přesvědčování ostatních a tváření se, že tenhle postup byl nejlepší a že jsme ho tak opravdu chtěli je stále těžší a těžší. Ono totiž argumentovat proti výsledkům, kde je jasně dané, že nás na jednu kontrolu nadrtí i o 15 minut je docela obtížné. 

 Výsledky, mapy a fotky zde: https://hrob-2018.cz/uvod.php
 Závodili: Karel + Matěj
 Sepsal: Karel




Žádné komentáře:

Okomentovat