pondělí 6. listopadu 2017

Mistrovství Jilemnice v orientačním biatlonu 2017

Po roce se opět konala tradiční to již akce v našem kalendáři. Je to závod, kde je potřeba skloubit rychlé nohy, přesnou střelbu a bezchybnou mapu. Jelikož si Karel letos zařídil v práci službu přesně na den závodu (prý náhodně) a nemohl tak obhajovat duhový trikot šampiona Jilemnice, museli jsme se do boje vydat alespoň já s Plechym.

Ukázka pekelného soustředění při ražení kontroly
Závod z mého pohledu probíhal z počátku celkem dobře, bez větších mapových chyb dobíhám na střelnici tam hned první ránu míjím, říkám si uklidni se kámo, vzpomeň si co ti radila Lucka na valné hromadě. Pomáhá to, druhá rána a terč se sklapí, za ním padá třetí a čtvrtý, už se vidím jak cvakám další kontrolu, ale je potřeba trefit ještě pátou ránu kterou bohužel nedávám a ze střelnice si odnáším dvě trestné minuty. Zbytek závodu běžím co se dá a až na pár chybiček poměrně mapově dobře.

Plechy vybíhá ze střelnice, bohužel ji také nevyčistil
Nakonec z toho bylo v cíli druhé místo, Plechy bohužel po školácké chybě (kdy neznale necvaknul kontrolu) neklasifikován. Titul jsme tedy pro naše barvy neobhájili, ale na bedně jsme vidět byli.

Filuna.


Žádné komentáře:

Okomentovat