sobota 30. prosince 2017

Kufrování

Dělit den na dopoledne a odpoledne je celkem nuda. My jsme ale daly hlavy dohromady a vymysleli lepší dělení. Základ samozřejmě tvoří tzv. "den sportovní". To znamená že prostě maximum času věnujete nějakému pohybu. Jakému je víceméně jedno, hlavně když je venku. 

Pro dnešek jsme zvolili dělení na část sněhovou a nesněhovou. To znamenalo obout přeskáče a široký prkýnka a prozkoumávat lesy v okolí Rezku a Dvoraček. Zkoumali jsme poctivě, nicméně tlačil nás čas. Proto jsme si museli po obědě odpustit dezert a sjet nejkratší cestou k autu. 


U auta jsme se přeorientovali na nesněhovou část a přeskáče vyměnili za běžecké boty. Za půl hodiny jsme stáli v Jilemnici na náměstí a počítali minuty do startu tradičního povánočního Kufrování s Krakonošem. Je to svižnej orienťák po uličkách Jilemnice. Je to náš nejoblíbenější orienťák, protože Jilemnici dobře známe, tak ani moc nebloudíme. 

Na výběr bylo ze 4 kategorií:
a) týnejdžři - jo, to bejvávalo... Na to už jen vzpomínáme.
b) veteráni - to nám ještě trochu chybí.
c) bejbyonbórd (rodič + ratolest) - toho se dost děsíme. 
d) open - všichni, co si z předchozích nevybrali.

 
Bez rozmýšlení volíme open a stavíme se na start. Ono by se řeklo, další obyčejnej závod, pár lampionů, nikdo to nebere vážně, atd... Ale opak je pravdou! Jednalo se totiž o přebor "Sport nás baví, bavte se s námi." (Velká část týmu to opět ignorovala, ale na to už jsme si zvykli.) Tady jde o čest, o to, komu se budeme celej příští rok posmívat že je marnej, že se ztratí i ve městě, že má v hlavě prázdno, že nerozezná levou od pravý... Prostě o to, kdo si vytáhne černýho petra. Nebudu to protahovat, vytáhl jsem si ho já. Matěj se s námi nemazal, naložil nám přes minutu a sledoval jak se s tím popereme. Filip to šel na jistotu a k mému zesměšnění mu stačila pouhá jedna vteřina. Jo, byla to přesně ta, který budu celej rok litovat.



Výsledky:
Matěj - 18:20 min.
Filip - 19:28 min.
Karel -19:29 min.

Napsal: KaReL


Žádné komentáře:

Okomentovat