pondělí 17. října 2016

Mistrovství Jilemnice v orientačním biatlonu

Již 3.ročník Mistrovství Jilemnice v orientačním biatlonu se uskutečnil v neděli 16.října, tradičně se startem na náměstí. Pro letošek došlo k přesunutí střelnice k atletickému oválu, kde mají mladí biatlonisté střelnici. Důvodem k přesunu bylo loňské, údajné prostřelení jednoho z oken radnice (závodník se prý špatně seřízené mířidla :-) ).

Kdo se ptá co je to orientační biatlon? Odpověď je jednoduchá startuje se s mapou v ruce a přibližně v polovině trati přibíháte na střelnici, kde si odstřílíte jednu položku vleže (za každý nesklopený terč je jedna trestná minuta) a dále pokračujete v orienťáku.

Krátké zhodnocení závodu:

Karel - Na start se postavil z naší skupiny jako poslední, prý aby mu slehlo po nedělním obědě. Nenechal se rozhodit našimi řečmi o rychlém běhu a bezchybné střelbě. Vydal se čelit své trati, kterou zvládl doběhnout v nejrychlejším čase a vše doplnil bezchybnou střelbou. A bezpochyby se stal letošním Mistrem Jilemnice v orientačním biatlonu.

Eliška - Dalo mi hodně úsilí ji přemluvit k účasti na vůbec nějakých závodech. Byl to její první orienťák i střelba ze vzduchovky na terče. S nulou na střelnici a prý i dobrým mapováním zvládla trať. Bohužel se u ní projevila, zhouba lidstva LENOST, která jí nedovolila se dostatečně fyzicky připravit. Ale účast se cenní!

Dále už není o čem moc psát další naše výsledky byly ostudné buď střelbou či orientačními schopnostmi. Ale v krátkosti:

Matěj - K údivu přijel včas na prezentaci. Jako obvykle brečel jak ho bolí nohy. Tři minely na střelnici a chyba hned na první kontrole mu nedovolili bojovat s Karlem.

Filuna - Bezchybné mapování, nepodpořené během a bohužel ani střelbou.

Plechy - Chyba u třetí kontroly, kde mě nenapadlo se podívat nad sebe na schody mě stála 4minuty a tím i celý závod. Na střelnici jsem zariskoval nakropil to tam, škoda že jsem neudržel nervy na poslední ránu.

Se smutným konstatování, že se skoro domácího závodu zúčastnili 4 členové (tvrdé jádro skupiny) a jedna sympatizantka. Zbytek týmu se ani neobtěžoval omluvit. Do příštích závodu budeme muset vymyslet nějaké sankce!

Fotografie (snad nějaké přibydou): https://www.zonerama.com/OK-JIL/Album/2288123

Příští týden nás čeká vrchol krosové sezony v podobě Jilemnického krosu a valné hromady (místo a datum se v nejbližší době upřesní). Věříme ve 100% účast našich členů!


PLECHY


1. místo prezident Karel
Nástřel

"V akci"

Eliška

S úsměvem jde všechno líp!

Reklama na HSK Benecko



Žádné komentáře:

Okomentovat