úterý 27. října 2015

Mistrovství Jilemnice

Mistrovství Jilemnice v orientačním biatlonu je ojedinělá akce svého druhu nejen v Jilemnici, ale na celém světě! Spojení orientačního běhu a biatlonu může být nebezpečná kombinace, ale zároveň neskutečná zábava. V neděli po poledni Jilemnické náměstí ožívá a nervozita závodníků stoupá. Po předstartovním nástřelu jsme se ujistili, že střelba je pohoda a s myšlenkou, že naše muška bude po dvaceti minutách běhu minimálně stejně dobrá jako v klidu a bez závodní nervozity jsme se vydali na start. První běžecký okruh nám nabídl důkladnou prohlídku areálu nemocnice, neboť tam byla umístěna víc jak polovina kontrol. Dokonale jsem využil znalosti prostředí a tuto část jsem zvládl bez zaváhání. Následoval průběh parkem a hurá na střelbu. První čtyři rány na jistotu a najednou šok! Pátá rána nevystřelila. Zřejmě se jednalo o sabotáž někoho ze soupeřů (přeci jenom je to mistrovství), nebo o technickou závadu. Jednu ránu jsem si nechal dobít, ale vyhozen z rytmu jsem pálil úplně mimo. Druhá běžecká část byla mapově náročnější, přesto jsem po cca 20 minutách proběhl cílem s pocitem dobře odvedené práce.

Vzhledem k technickým potížím jsme se nedozvěděli výsledky a vyhlášení se nekonalo. To nevidím jako nedostatek, nýbrž jako přínos. Díky tomu si závod užil i ten, komu se závod nepovedl, protože se vlastně nedozvěděl, že se mu nepovedl. Tuto skutečnost pořadatelé dotáhli do absolutní dokonalosti tím, že i výsledky zveřejněné na www stránkách jako oficiální neměli se skutečností moc společného a neseděly časy ani počty trestných kol.

Ze závodu jsme odcházeli spokojení a natěšeni na příští rok. Za tým „sport nás baví, bavte se s námi“ se zúčastnil Plechy, Matej, Filip a Karel (sepsal reportáž). Ostatní buď dělali, že o závodu nevědí, nebo si vymýšleli nesmyslné výmluvy.

foto: www.fotojn.rajce.idnes.cz




Žádné komentáře:

Okomentovat