úterý 1. září 2015

Francie - vítr, déšť, vedra a hurikán

Hlásíme se z jihu Francie, pár kilometrů od Toulouse. Že nám Francie připraví tak pestrý koktejl počasí jsme ani trochu nečekali. Z osmi dní ve Francii zatím dva bez deště. Ty jsme hned využili pro spánek pod širým nebem. Je k nepochopení jet vyprahlou krajinou, která zjevně trpí nedostatkem vody a být zmáčený na kost. Naopak když neprší je to pravý opak. Projeví se již že jsme na jihu a teploty stoupají prudce nahoru. To pak neodoláme žádné řece a nezdržujeme se ani svlékáním či zouváním.

Největší a nejsilnější zážitek nám ale připravila včerejší noc. Náhlá bouřka rovnající se menšímu hurikánu ochromila celé město. Stromy padaly jeden za druhým, cedule nedokázaly odolávat prudkém náporu větru a kanály nestíhaly odvádět vodu. Vypadla elektřina a doprava se zastavila.

My jsme však měli štěstí, našli jsme relativně bezpečný a stabilní úkryt, kde jsme přečkali nejhorší. Na noc nám následně poskytl útulný a bezpečný úkryt nedaleký dálniční most. V suchu a teple jsme uvařili večeři a zahráli karty.


 Ráno pak bylo vidět, jak velké lokální škody bouře napáchala.

My nicméně pokračujeme dále. V nohách něco kolem 5200 km a míříme do Andory.

1 komentář:

  1. Kluci jste fakt borci a velice odvážní,super fotky,zážitky:-))))moc se těšíme na další info:-))))Monča a Hanča vaše věrné kámošky z agrárního obchodu.

    OdpovědětVymazat