pátek 14. srpna 2015

Welcome on board - Dánsko

Hlásíme se z Dánska. Přes noc jsme dopluli z Osla do Fredrikhavnu. Trajekt byl za odměnu a dovolil nám na chvíli ze sebe zase udělat lidi. Tak dlouho jako Karel se tam asi nesprchoval nikdy nikdo.
Skandinávii jsme tak po 2630km s radostí opustili. Jih Norska byl po stránce orientační trochu složitější než sever. Většina hlavních cest je v této oblasti cyklistům zapovězená a proto jsme museli využívat sice souběžné, ale nikoliv značené vedlejší cesty.
Pár střípků z cesty:
Podařilo se nám najít perfektní přístřešek u jezera, kde byla volně k vypůjčení i loďka. Toho jsme náležitě využili, jen jsme nerybařili, neboť nebylo na co.
V parku Dovrefjell jsme
nemohli nenavštívit slavnou vyhlídku od architektů ze Snøhetty. A protože bylo dost hodin, nikde to nebylo zakázané a nebyli jsme jediní, zůstali jsme tam přes noc. Přenocování s takovým výhledem je nezapomenutelné.




V Oslu jsme si nemohli opět nechat ujít výhled z Holmenkollenu.









1 komentář:

  1. Ahoj, zjistila jsem, že máte tento blog, tak ho budu sledovat:) Kiki mi radí, abych napsala něco vtipného, ale nic mě nenapadá, tak jeďte opatrně a nejezte pořád ta vařená vejce! Zdraví Dominika

    OdpovědětVymazat